Štítky

Štítky

středa 30. října 2013

Fíkové lívance z bramorové kaše







Postup: Droždí (25 g) rozmícháme se dvěma lžícemi vlažného mléka a lžičkou cukru. Kaši (300 g)vložíme do mísy, zakryjeme fólií a v mikrovlnné troubě lehce nahřejeme, aby se kaše dala lépe rozšlehat. Přimícháme do ní vejce (2 ks), skořici (1 lžička), zbylý cukr (1 a půl lžíce) a rozmíchané droždí a vše dobře promícháme. Pak postupně přimícháváme mouku (pšeničná polohrubá 5OOg) a když začne být těsto příliš husté, přidáme do něj trochu mléka.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 - 40 minut kynout. Fíky omyjeme a nakrájíme na dílky.
Pánev jemně vytřeme olejem a zahřejeme. Naběračkou do ní postupně lijeme středně velké lívance z těsta a když těsto na spodní části ztuhne, položíme na lívanec dílek fíku a když těsto ztuhne i na horní straně, lívance opatrně otočíme a dopečeme dozlatova. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechno těsto. Lívance před podáváním polijeme sirupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat