Štítky

Štítky

pátek 5. července 2013

Pohankovo-karobová bábovka

Postup: 2 vejce, 140 ml oleje, 325 ml mléka, 250g pohankové mouky, 240g přírodního cukru, 125 g polohurbé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru dáme do mísy a řádně promícháme, těsto rozdělíme na 2 části (menší a větší), menší část obarvíme karobem (1 lžíce). Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto dávám po lžících střídavě světlé a tmavé. V předehřáté troubě na 170 stupňů (horkovzduch) pečeme bábovku 30-40 minut.

2 komentáře:

  1. Ahoj Leni,
    Taky budu dnes testovat tu pravou babovku, viz muj blog http://blog.kafeadort.cz, pro Kitchenette. Z ceho mam radost, ze jsem objevila zase hezky dlasi blog ( ten tvuj:-).
    Muzem nekdy vymyslet neco spolu, pokud budes chtit.
    Mej se krasne, Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, určitě budu ráda a už jdu šmejdit na tvém blogu :)

    OdpovědětVymazat