Štítky

Štítky

úterý 21. května 2013

Zdravá vejce Benedikt podle Jillian Michaels

Postup pro 4 osoby: Středně velkou pánev postříkáme olejem a zahřejeme při střední teplotě. Česnek osmažíme doměkka (3 utřené stroužky), přidáme špenát (300g) a dusíme doměkka, případně přidáme špetku soli. Ve středně velkém hrnci pomalu přivedeme k varu vodu a ocet. Vejce rozbijeme do malé misky nebo hrnku, aby ve žloutku nebo bílku nebyly kousky skořápek. Dřevěnou vařečkou tekutinu v hrnci rychle zamícháme tak,abychom vytvořili spirálu, do středu víru opatrně nalijeme vejce a přestaneme míchat. Když to vypadá,že je vejce uvařené, vyndáme jej naběračkou s otvorem. To samé uděláme se zbylými 3. Na opečenou půlku bulky dáme plátek rajčete a špenát a na něj vejce, které můžeme opepřit.
Na porci: 266,6 kcal. cholesterol: 211mg, tuky: 6,7g, nasycené tuky:1,8g, kalorie z tuků: 16,2, transtuky:  0g, bílkoviny: 15,2g, uhlohydráty: 37,9g, sodík: 483 mg, vláknina: 4,5g, cukry: 3,6g

Žádné komentáře:

Okomentovat